Natura

Cum recunosti o miere de calitate:

Mierea de albine este prima substanţă dulce folosită de om. Calităţile extraordinare ale mierii au importante aplicaţii în alimentaţia artificială, în alimentaţia pre- şi post-operatorie, în pediatrie şi ginecologie.

Ea se clasifică în miere florală, provenită din prelucrarea nectarului şi polenului cules de albine din florile plantelor melifere, şi miere de mană (extraflorală), provenită de pe alte părţi ale plantei, în afară de flori.
 Mierea naturală se zahariseşte după o anumită perioadă de timp,  excepţie făcând mierea de salcâm, care cristalizează foarte târziu sau deloc.
 Mierea naturală, cristalizată, are cristale fine care se topesc repede în gură, pe când  mierea falsificată cu zahăr are cristale grosolane care se dizolvă mai lent.
 Mierea falsificată cu zaharină are gust dulce pronunţat, aproape leşinător.
 Mierea naturală conţine întotdeauna în suspensie particule solide sau materii coloidale, astfel încât, pusă într-un vas transparent are aspect uşor tulbure.
 Dacă gustul mierii este uşor caramelizat, înseamnă ca a fost încălzită direct pe flacără pentru a fi fluidizată sau amestecată cu zahăr ars.
 Dacă mierea nu are aromă se poate presupune sau că a fost supraîncălzită în scopul fluidizării, sau provine din zahăr prelucrat de albine sau este foarte veche. În toate cazurile este fără valoare terapeutică.
 Mierea provenită de la albinele hrănite cu zahăr sau cea falsificată cu glucoză industrială este mai puţin dulce decât mierea florală, iar în cazul falsificării cu zaharină în amestec cu glicerină, deşi dulce, are reacţie alcalină.
Mierea veche, ca şi mierea falsificată cu zahăr invertit artificial are aciditate mai mare decât cea normală, în timp ce mierea falsificată cu zahăr neinvertit are un indice de aciditate foarte scăzut.
Mierea încalzită agresiv îşi măreşte aciditatea datorită descompunerii fructozei în acid formic.

One response

2 09 2012
Naturiste « Aventura cunoasterii

[…] Naturiste […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Secretele Zeilor

de Claudiu-Gilian Chircu

Earth 4 All Web Magazine

Ancient Mysteries, Healing, Science & News

%d blogeri au apreciat: